Collectieve loonsverhoging per 1 februari 2020

Per 1 februari 2020 ontvangen de werknemers die vallen onder de Grafimedia cao een verhoging van hun uurloon met 36 cent. Dat is afgesproken in de cao 2018-2020.

Feitelijke uurlonen

Het betreft een verhoging van de feitelijke uurlonen. Dat wil zeggen dat het loon wordt verhoogd dat de werknemer ontvangt op basis van de indeling in één van de functieniveaus plus een eventuele persoonlijke toeslag. De verhoging geldt ook voor werknemers die meer verdienen dan het maximum van hun salarisschaal.
Als in een bedrijf afspraken zijn gemaakt in het kader van Betsy, worden deze gerespecteerd.

Ploegentoeslag

De ploegentoeslag wordt hoger als gevolg van de salarisverhoging. Het uurloon wordt immers verhoogd waardoor vervolgens de ploegentoeslag in euro’s ook hoger wordt.

Uitzendkrachten

De loonsverhoging geldt eveneens voor uitzendkrachten. Zij hebben namelijk recht op de zogenoemde inlenersbeloning en een collectieve loonsverhoging hoort daarbij.

Payrollers

De loonsverhoging geldt ook voor mensen die op grond van een payroll-overeenkomst in het bedrijf werkzaam zijn. Payrollers hebben recht op dezelfde arbeidsvoorwaarden als de medewerkers die bij het bedrijf zelf in dienst zijn.

Uurlonen

De tabel met uurlonen vanaf 1 februari 2020 is als volgt.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK