Acties Crown van Gelder van de baan: personeel akkoord met cao

FNV en CNV hebben ingestemd met een beter cao-bod dat de directie vorige week heeft voorgelegd. De nieuwe cao bij Crown van Gelder heeft een looptijd van twee jaar.

CVG-logoHet eerste jaar gaat het loon 3% omhoog, in het tweede jaar 2,25%. Instemming was echter verdeeld. Bij CNV stemden 85% van de leden in, bij FNV was dat slechts 62%. Volgens de CNV-woordvoerder betekent dat niet dat het vertrouwen al volledig is hersteld, er zullen nog wel wat gesprekken moeten volgen om rust en sfeer te herstellen bij de papierfabrikant in Velsen-Noord.

Al vanaf november ontbrak het aan een passende cao voor de 240 werknemers binnen het bedrijf. Werknemers eisten een verhoging van 5% en een hogere ploegentoeslag. De directie wilde niet verder gaan dan 2,25%. Directeur Miklas Dronkers zei dat een verdere verhoging niet in lijn zou zijn met de positie waarin het bedrijf zich bevond. De werknemers hebben voor het eerste jaar 0,75% meer binnengehaald, maar de gevraagde 5% werd niet binnengehaald.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK