Acties Crown van Gelder van de baan: personeel akkoord met cao

FNV en CNV hebben ingestemd met een beter cao-bod dat de directie vorige week heeft voorgelegd. De nieuwe cao bij Crown van Gelder heeft een looptijd van twee jaar.

CVG-logoHet eerste jaar gaat het loon 3% omhoog, in het tweede jaar 2,25%. Instemming was echter verdeeld. Bij CNV stemden 85% van de leden in, bij FNV was dat slechts 62%. Volgens de CNV-woordvoerder betekent dat niet dat het vertrouwen al volledig is hersteld, er zullen nog wel wat gesprekken moeten volgen om rust en sfeer te herstellen bij de papierfabrikant in Velsen-Noord.

Al vanaf november ontbrak het aan een passende cao voor de 240 werknemers binnen het bedrijf. Werknemers eisten een verhoging van 5% en een hogere ploegentoeslag. De directie wilde niet verder gaan dan 2,25%. Directeur Miklas Dronkers zei dat een verdere verhoging niet in lijn zou zijn met de positie waarin het bedrijf zich bevond. De werknemers hebben voor het eerste jaar 0,75% meer binnengehaald, maar de gevraagde 5% werd niet binnengehaald.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK