Nieuwe toner van Fuji Xerox

Eind januari kondigde Fuji Xerox een nieuw ontwikkelde toner aan. De EA-toners worden volgens het persbericht aangeboden bij een aantal Xerox digitale persen, waaronder de Iridesse, Versant 180 en Nuvera 200.

De toner zelf maakt gebruik van een emulsie aggregatie (EA) productiemethode – een technologie die in de jaren negentig van de vorige eeuw aanvankelijk door Xerox werd gepatenteerd. In tegenstelling tot de traditionele toner, die wordt gemaakt door het verpulveren van grondstoffen tot een fijn poeder, worden EA-toners chemisch vervaardigd en worden de tonerdeeltjes ontwikkeld uit een oplossing van hars, pigment en was. Vergeleken met conventionele tonerdeeltjes, die variëren in grootte en een ruw oppervlak hebben, zijn de EA-tonerdeeltjes rond en gelijkmatig. De voorspelbaarheid van EA-toner leidt tot een aantal voordelen, waaronder een scherpere beeldkwaliteit, een grotere betrouwbaarheid en snellere opwarmtijden.

Bron: Persbericht Fuji Xerox

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK