Crown van Gelder verhoogt papierprijzen

Het Velsense Crown van Gelder verhoogt de papierprijzen ‘double digit’ over de gehele productportfolio. Al eerder dit jaar gingen de prijzen voor inkjetpapier al met zes tot acht procent omhoog.

Crown Van Gelder Logo

Het bedrijf verwacht nu dat de prijzen per 1 juli aanstaande met maar liefst twaalf tot vijftien procent zullen stijgen. Ook Crown van Gelder zegt dat ze de prijsverhogingen niet tegen kunnen houden, door de enorme toename in kosten voor basisgrondstoffen en ook de logistieke kosten, veroorzaakt door de nu nog bestaande coronabeperkingen en dus het verkeer tussen landen.

Het bedrijf zegt alle klanten te zullen benaderen, met daarbij de mededeling dat specifieke afspraken zullen worden gehonoreerd, zolang daar overeenkomsten voor bestaan.

Crown van Gelder is vooral gespecialiseerd in papier voor diverse inkjet-toepassingen. Daarnaast is het product ‘Crown Native’ vervaardigd vanuit suikerbieten, geschikt voor een aantal niche markten.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK