Crown van Gelder verhoogt papierprijzen

Het Velsense Crown van Gelder verhoogt de papierprijzen ‘double digit’ over de gehele productportfolio. Al eerder dit jaar gingen de prijzen voor inkjetpapier al met zes tot acht procent omhoog.

Crown Van Gelder Logo

Het bedrijf verwacht nu dat de prijzen per 1 juli aanstaande met maar liefst twaalf tot vijftien procent zullen stijgen. Ook Crown van Gelder zegt dat ze de prijsverhogingen niet tegen kunnen houden, door de enorme toename in kosten voor basisgrondstoffen en ook de logistieke kosten, veroorzaakt door de nu nog bestaande coronabeperkingen en dus het verkeer tussen landen.

Het bedrijf zegt alle klanten te zullen benaderen, met daarbij de mededeling dat specifieke afspraken zullen worden gehonoreerd, zolang daar overeenkomsten voor bestaan.

Crown van Gelder is vooral gespecialiseerd in papier voor diverse inkjet-toepassingen. Daarnaast is het product ‘Crown Native’ vervaardigd vanuit suikerbieten, geschikt voor een aantal niche markten.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK