Papierfabriek van Chromolux papier failliet

Zanders Paper in Duitsland is failliet. De producent heeft in het afgelopen jaar nog diverse reorganisaties doorgevoerd om een faillissement te voorkomen. Dat is niet voldoende gebleken.

Al vanaf maart verkeerde het bedrijf in moeilijkheden, waardoor de productie in de afgelopen maanden deels werd stilgelegd en lopende orders niet konden worden geleverd. Officieel is het bedrijf al op 30 april volledig stilgelegd. De nu nog bestaande voorraden worden binnen het faillissement afgehandeld.

Zanders

Zanders (bij Keulen) had twee papiermachines met verschillende breedtes, die samen goed waren voor een jaarlijkse productie van 325.000 ton papier in het segment 35-350 gram.

Een woordvoerder zei dat de extra apparatuur, die gebruikt wordt voor de productie van de bekende Chromolux portfolio, zeker zal worden verkocht. De behoefte aan dit product is in de markt nog steeds groot genoeg.

Zanders bestond sinds 1828 en was dus zeker een bekende naam in de markt. Het merk Chromoux dateerde van 1958.

Het bedrijf had gedurende haar bestaan verschillende eigenaren en verkeerde ook meerdere malen in ‘uitstel van betaling’ situaties. Het lijkt er niet op dat de fabriek nog een kans op een doorstart heeft.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK