Meerssen Papier is failliet

meerssenMeerssen Papier, een van de weinige overgebleven Nederlandse papierfabrieken, is niet meer. Gisteren is het faillissement over het bedrijf uitgesproken, waardoor het doek is gevallen voor de 65 overgebleven medewerkers. De Nederlandse papierfabriek was gespecialiseerd in de productie van bijzondere papiersoorten met uiteenlopende kleuren, gramgewichten en oppervlaktestructuren en het ‘op maat’ leveren van papier.
Net als Favini Apeldoorn is Meerssen Papier (toen nog Favini Meerssen) in 2008 al eens failliet gegaan. Destijds werkte er 225 mensen in Meerssen. Na dat faillissement heeft de Nederlandse papierfabriek onder de naam Meerssen Papier in 2009 met steun van de provincie Limburg een doorstart gemaakt. Deze keer is men er niet in geslaagd investeerders te vinden.
Bron: 1Limburg/grafisch-nieuws/nrc.nl

 


 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK