Doorstart Meerssen Papier

meerssenMeerssen Papier, dat onlangs failliet is gegaan, maakt een doorstart. Marsna Paper heeft de Nederlandse papierfabriek overgenomen. De papierproductie op de drie papiermachines in Meerssen kunnen binnen enkele dagen weer draaien, wat werk biedt aan 35 mensen. De fabriek zal onder de naam Meerssen Papier blijven draaien omdat die naam bekend is in de markt. Ook de Provincie Limburg is bij de doorstart betrokken. De Provincie Limburg maakte in 2009 ook al een doorstart van Meerssen Papier mogelijk door, na het faillissement van het toenmalige moederconcern Favini, de fabriek te kopen voor 3,3 miljoen euro en vervolgens te verhuren aan Meerssen Papier. Volgens een gedeputeerde en de wethouder is er een maatschappelijk belang voor het behoud van Meerssen Papier, vanwege de werkgelegenheid en de ‘unieke kennis van specifieke papierproductie.’
faillissementendossier.nl/marsnamagazine.nl

 


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK