Crown van Gelder ambitieus en zoekt weer mensen

Papierfabrikant Crown van Gelder is sterk in goed lopende nichemarkten. De papierfabriek in de gemeente Velsen zoekt weer mensen en doet veel research naar nieuwe verantwoorde papiersoorten.

Bij de ingang van het bedrijf worden de ambities duidelijk. Een grote banner met de tekst ‘Jij maakt het!’ moet mensen aanzetten tot solliciteren bij het bedrijf.

Miklas Dronkers, directeur, zegt in een interview in de IJmuider Courant: “Natuurlijk maken we hier papier, maar we bieden ook een carrière- traject binnen onze onderneming. We hebben hier een kleine onderneming met een platte structuur. Nieuw talent wordt snel opgemerkt.”

Papiersoorten

Dronkers verderop in het interview: “We willen overigens nog meer de kant op van speciale papiersoorten. We hebben al veel succes met bijvoorbeeld het inkjetpapier, dat geschikt is voor een speciale druktechnologie.” Daarmee bedoelt hij natuurlijk de voor het bedrijf aantrekkelijke
inkjetmarkt.

Crown van Gelder draait gezonde cijfers en is vooral op zoek naar procesoperators en elektromonteurs.

CVG maakt onder andere ook bewerkt papier voor het maken van enveloppen met bubbeltjesplastic. “Het probleem is dat het bubbeltjesfolie vaak losraakt van het papier. Dat denken wij te voorkomen met een speciaal laagje op het papier. De rollen exporteren we naar verwerkers in het buitenland. Dit speciale papier maken wij één dag per maand.”

Bron: IJmuider Courant

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK