UPM Plattling vermindert papierproductie met 155.000 ton

Nadat Stora Enso vorige week de definitieve aankondiging deed om 1 miljoen ton gecoat houtvrij papier uit de markt te halen, volgt nu UPM met de mededeling dat zij 155.000 ton coated en uncoated papier (LWC, SC) uit de markt halen. Het betreft papier voor in hoofdzaak tijdschriften.

ruud van den berg

Ruud van den Berg

Media juli wordt de papiermachine 10 in Plattling definitief stilgelegd. Er zijn 155 banen bij betrokken. Ruud van den Berg, Senior Vice President, Magazines, Merchants and Office Business, UPM Communication Papers zegt dat het proces in nauw overleg met de medewerkers heeft plaatsgevonden vanaf 1 april, de datum waarop het principebesluit werd genomen. Kostenconcurrentievermogen was het uitgangspunt. Bij de vestiging in Plattling (op 135 km afstand van München) werken in totaal ca. 590 mensen. Jaarlijks produceert de vestiging in Plattling ca. 785.000 ton papier.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK