UPM snijdt in papierproductie

UPM Nordland Papier

De Finse papierproducent UPM snijdt fors in haar productiecapaciteit. Bij UPM Nordland Papier en UPM Norservice in het Duitse Dörpen kost deze capaciteitsreductie 223 (van de 1.600) arbeidsplaatsen. Naar eigen zeggen gebeurt dit mede door investeringen in automatisering in de productie, dat moet leiden tot kostenverlaging. De reden: de wereldwijde marktsituatie en hevige concurrentie in de papiermarkt. Bij UPM Nordland Papier produceert men gestreken en ongestreken papiersoorten (WFC, WFU).
Daarnaast stopt UPM met de productie van tijdschriftpapier op de grote papiermachine (PM5) bij UPM Blandin in Minnesota. Dit kost 150 (van de 400) arbeidsplaatsen. Hier werd ongeveer 128.000 ton papier per jaar voor magazines op geproduceerd. Volgens UPM is er sprake van overcapaciteit op de Noord-Amerikaanse markt.

Bron: print.de

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK