Stora Enso snijdt verder in papierproductie

Stora Enso gaat meer capaciteit opheffen met een radicaal sluitingsplan voor twee fabrieken. Het zou gaan om een capaciteit van ruim een miljoen ton.

Stora Enso heeft de sector opgeschrikt door plannen aan te kondigen om nog eens ruim een miljoen ton papierproductie te schrappen – meer dan een derde van zijn totale papiercapaciteit – met de sluiting van twee fabrieken, waaronder zijn grote Veitsiluoto-fabriek in Finland.

Volgens Stora Enso moeten in heel Europa ‘ongeveer 15 machines van een gemiddelde grootte worden stilgelegd’.

Omschakeling naar verpakkingskarton heeft prioriteit.

Stora Enso heeft nu plannen aangekondigd om zowel de fabriek van Veitsiluoto als die van Kvarnsveden in Zweden in het derde kwartaal van dit jaar te sluiten. Beide fabrieken zijn verliesgevend.

Overcapaciteit Stora Enso
Stora Enso toont overcapaciteit in Europa voor een reeks grafische papiersoorten

De plannen zullen de papieromzet met ongeveer 600 miljoen euro (517,4 miljoen pond) doen dalen en de jaarlijkse papierproductiecapaciteit van de groep met 35% doen dalen tot 2,6 miljoen ton.

De papierdivisie van de groep zou dan iets meer dan 10% van de totale verkoop vertegenwoordigen.

Bron: Printweek

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK