Oranje getinte marketing

Morgen is het Koningsdag. Hoewel we dit jaar vanwege evidente redenen nog steeds niet voluit feest kunnen vieren, is het wel een feestdag waarop veel Nederlanders vrij zijn en zich in het oranje zullen uitdossen. Zet jij feestdagen al in om je omzet of conversies te verhogen?

Red 3263436 1920

Met seizoensmarketing is het seizoen of de feestdag de trigger voor je campagne. Je hoeft dus geen nieuw product of innovatie te hebben om je bedrijf te promoten. Een voordeel is dat je meteen een thema hebt om je marketingcampagne aan op te hangen. Ook kun je de campagne ruimschoots van tevoren bedenken, omdat de feestdag altijd in dezelfde periode of zelfs op dezelfde dag valt. Nog niet bezig geweest met marketing voor Koningsdag of een volgende feestdag? We geven je hier enkele tips:

People 3313748 1920
  1. Verzin een speciale winactie voor je doelgroep. Zorg dat je de juiste doelgroep aanspreekt en laat de actie aansluiten op de feestdag. In het geval van Koningsdag moet alles natuurlijk een oranje tintje hebben. Je kunt hiermee bijvoorbeeld als doel hebben om meer e-mailadressen te vergaren voor je mailinglijst.
  2. Geef je website het thema van de feestdag mee. Een oranje getinte website is zo gemaakt. Je kunt je bezoekers zo extra enthousiasmeren en natuurlijk ook wijzen op speciale artikelen die met deze dag te maken hebben. Een campagne in Google Ads met zoekwoorden ingericht op speciale artikelen rondom de feestdag, kan je websitebezoek behoorlijk laten toenemen.
  3. Organiseer een ludieke activiteit rondom de feestdag. Van een klein event tot het versturen van een kaartje: je kunt je doelgroep – klanten en/of nieuwe klanten – verrassen met een oranje getinte attentie. Met name als je een dienst in plaats van een product verkoopt, kan dit een handig moment zijn voor een inhaker.
  4. Net zoals de website kun je ook de nieuwsbrief themagericht organiseren. Promoot dat ene product of die speciale winactie in een mailing met vrolijke oranje kleuren.
  5. Schrijf een blog gerelateerd aan een feestdagthema. Blogs gecentreerd rondom een actueel, populair onderwerp doen het goed op social media. Zorg ook dat je enkele bijpassende visuals maakt die het thema én jouw bedrijf goed combineren.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK