Doritos wint GfK Shopper Marketing Award 2017

Zojuist is op het GfK FMCG Jaarcongres bekendgemaakt, dat Doritos de GfK Shopper Marketing Award 2017 heeft gewonnen. De GfK Shopper Marketing Award wordt jaarlijks uitgereikt aan het merk dat zich op de meest positieve manier heeft onderscheiden, op het gebied van shopper marketing binnen de FMCG-branche. Doritos ontvangt de prijs voor haar A vs B shopper marketing campagne, waarbij de shopper werd uitgedaagd om twee smaken te testen en de minst favoriete smaak op een zo creatief mogelijke manier te vernietigen. De prijs is dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. Doritos was samen met Oreo en BiFi genomineerd door de vakjury.

De jury prees de campagne van Doritos. ”De campagne is opgezet vanuit goed onderbouwde shopper insights, op basis waarvan een sterke activatie werd ontwikkeld, volledig toegespitst op de doelgroep. Verhoging van de “penetratie” binnen deze doelgroep door volledige invulling van de shopper journey en het inzetten van de juiste middelen over alle touchpoints. Een mooie merkactivatie, integraal gericht op consument, retailer en shopper”, aldus de vakjury.

De vakjury bestaat uit diverse GfK-expertises en een externe adviseur, die gespecialiseerd is op marktkunde en consumentengedrag:
Linda van Rijn – Advanced Business Solutions Group Lead (juryvoorzitter), Stefan Heule – Head of Shopper, Simone Pieters – Account Director GfK NORM, Arjan van der Sande Lacoste – Key Account Manager, Danny Oomen – GXL Group Lead en externe deskundige Hans van Trijp – Hoogleraar Wageningen Universiteit.

Over de GfK Shopper Marketing Award
GfK heeft uitgebreid onderzoek gedaan onder ruim 200 FMCG-merken en in samenwerking met de vakjury, op basis van fact based insights uit het shopper marketing proces, een shortlist gemaakt. Vanuit deze shortlist heeft een groot aantal merken hun case aan de vakjury gepresenteerd en werden beoordeeld op: doelstellingen, boodschap & creatieve uitwerking en de “executie” op shopper marketing gebied. BiFi, Doritos en Oreo zijn door de vakjury voorgedragen als de drie genomineerden, die tijdens het GfK FMCG Jaarcongres hun case verder hebben toegelicht. Het publiek bepaalde uiteindelijk samen met de vakjury de uiteindelijke winnaar.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK