DDMA Dutch CRO Awards 2017

De eerste DDMA Dutch CRO Awards, en de enige CRO Awards van Nederland, zijn gewonnen door: G-Star, Philips, Bol.com en Assem.nl. Tijdens de Award-avond in Edel in Amsterdam, op 21 september, werden awards uitgereikt in de categorieën Ads Testing, Mobile, Conversion Tests en Personalisation. Ook was er een eervolle vermelding voor Waternet.

De awards zijn een initiatief van de DDMA Commissie CRO (Conversion Rate Optimisation) en zijn bedoeld om het beste werk in conversie-optimalisatie en A/B-testen te belonen. De jury bestaat uit 9 commissieleden, dit zijn leden en kennispartners van DDMA. Zij vormen een mix van toolingpartijen, digital bureaus en adverteerders. Frank Overbeek, juryvoorzitter en voorzitter van de DDMA-commissie CRO: “De winnende cases laten zien dat CRO meer is dan slechts A/B-testen en het verhogen van transacties. Uiteindelijk bestrijkt CRO een veel breder gebied, namelijk het verbeteren van de Customer Experience. Het gaat om het doorgronden van je bezoekers(groepen), en met deze kennis de bezoekers maximaal faciliteren door de hele funnel. Wat ons betreft zijn de cases een voorbeeld voor de branche en hopen we volgend jaar nog veel meer cases van hoog niveau te zien.“

De awards belonen het beste werk in conversie-optimalisatie en A/B-testing, en zetten de koplopers in de spotlight. Ze zijn een initiatief van de DDMA Commissie CRO, om de sector het belang en de kansen van Conversion Rate Optimisation te laten zien. Er werden bijna 70 cases ingezonden, waarvan de jury er 16 nomineerde.

Uit het juryrapport
In de categorie Ads Testing won G-Star: “een fantastisch voorbeeld van het onderbouwen van business vraagstukken met behulp van CRO.”
De winnaar in de categorie Mobile is Philips, die met deze case laat zien dat ze niet een test bedenken maar, op basis van data en learnings over hun gebruikers, een oplossing bedenken en die durven valideren door middel van een A/B-test.
De case van Bol.com onderscheidde zich in de categorie Conversion Tests door radicale innovatie op basis van data voor een probleem, en door de combinatie van creativiteit en het gebruik van verschillende bronnen en afdelingen.
In diezelfde categorie was er een eervolle vermelding voor Waternet, omdat het in een organisatie die van oudsher niet “CRO-minded” is toch dit initiatief is gestart, en heeft afgemaakt met een flinke verbetering van bedrijfsresultaten als gevolg.
De case van Assem.nl won de award voor Personalisation: “een winnaar door zijn eenvoud. Het laat zien dat veel mogelijk is wanneer je als organisatie oog hebt voor je belangrijkste segmenten.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK