Gat in de ’50+ vrouwenbladen’ markt

Blijkbaar is de 50+ markt een aantrekkelijke niche voor de bladenmarkt. Dit najaar komen er meerdere nieuwe 50+ vrouwenbladen uit. TMG komt met JEU Magazine. Hoofdredacteur Tjerk de Vries noemt het in zijn voorwoord “Nederlands grootste glossy magazine voor de levenslustige 50-plusser, met een bereik van ruim 1,6 miljoen lezers.” Met een gedrukte oplage van ruim een half miljoen kan dit weleens kloppen. Het magazine wordt met De Telegraaf meegestuurd. Trusted Media presenteert LFTD, een woordspeling op ‘leeftijd’. Volgens de makers “een nieuw magazine voor Nederlanders met levenservaring.” De bijna 400.000 exemplaren zullen via direct mail opgestuurd worden via postcodiale verspreiding door Spotta (grootste verspreider van huis-aan-huisbladen en folders in Nederland, onderdeel PostNL). Tot slot komt er een printversie van online tijdschrift SAAR. Het eerste magazine komt op unieke wijze tot stand. Snippet Media vroeg lezers hiervoor te betalen: “We zijn een start-up en hebben geen geld om meteen twaalf papieren edities per jaar te maken en een hele redactie op te tuigen. Daarom hebben we besloten een eenmalig tijdschrift te maken, als proef, en het eerst aan jullie aan te bieden. Schrijf je dus nu in, geef je bankrekeningnummer op en dan gaan wij het nummer maken.” Het eerste nummer is gereed en ligt vanaf 14 november in de winkels, met onderwerpen als: “getrimd en zo geil als een pakje boter”, “het witte wijn-vraagstuk” of “silver beauty’s.”

 

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK