Inkless wint Startup Award 2017

De Delftse TU-spin-off  Inkless heeft de NU.nl Startup Award 2017 gewonnen. Deze prijs is afgelopen dinsdag uitgereikt tijdens de Big Improvement Day. Inkless, een studentenbedrijf, ontwikkelde een printer die geen inkt of toner gebruikt. Ze branden de letters met een zeer nauwkeurige laser in het papier, ‘Carboniseren’ heet dat. Deze inktloze printtechnologie biedt veel voordelen. Cartridges, toners of speciale coatings op het papier zijn niet meer nodig, wat een enorme milieuwinst oplevert. De vakjury van de NU.nl Startup Award 2017 noemde het een ‘revolutionair idee’ dat ‘impact kan leveren op de manier waarop we omgaan met inkt en daarmee zorgen voor het klimaat’. Bekijk de site.
Bron: nu.nl

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK