Verkoop e-books stijgt

In ons land zijn vorig jaar ongeveer evenveel gedrukte boeken verkocht als het jaar daarvoor (+0.2%). In 2016 verschenen er bijna 26.000 nieuwe titels. Ruim 60% van de boeken zijn paperbacks, bijna 35% van de boeken verschijnen in gebonden versies. Van alle verkochte boeken is nog altijd 93,5% fysieke boeken, slechts  6,5% van alle verkochte boeken is digitaal.
Maar de verkoop van e-books is wel met 9% gestegen vorig jaar. De gemiddelde prijs van e-books is de helft (53,4%) van een gedrukt boek. Er worden overigens veel meer e-books uitgeleend dan gekocht.
Bron: CB

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK