Reclameland gaat voor seizoensmarketing

“Festival drukwerk nodig? Promoot uw festival met onze flyers, breng uw merk aan de man met onze bierviltjes of bezoek de gaafste festivals met een T-shirt inclusief eigen bedrukking”. Het zijn de woorden uit de nieuwe reclamecampagne van online drukkerij Reclameland. Ze zetten hun promotie nog eens extra kracht bij met de woorden ‘Veel bezoekers met festivaldrukwerk’. Het is een soort campagne waar het marketinghart sneller van gaat kloppen: Reclameland speelt slim in op het actuele seizoen.

Seizoensmarketing is niet alleen een doeltreffend promotiemiddel, het is ook handig om in te plannen omdat het elk jaar in dezelfde periode valt. Zo kun je in de winter al een zomerse campagne voorbereiden. Of in de zomer alvast bedenken wat je met Sinterklaas gaat doen. Met seizoensgebonden marketing is het seizoen of de feestdag de trigger voor je campagne. Je hoeft dus geen nieuw product of innovatie te hebben om je bedrijf te promoten. Enkele tips: zorg voor relevante en leuke content, mail je klanten met de seizoensgebonden nieuwsbrief, verander de lay out van je website naar je seizoenscampagne, vergeet niet om alles via de socials te communiceren en vergroot je promotiekansen door te koppelen met de juiste zoekmachinemarketing via SEO en SEA.

Geeft het jou inspiratie? We zien je campagne voor ‘Back to school’, ‘Indian Summer’ of ‘Tour de France’ graag voorbijkomen!

reclameland

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK