Nieuwe snijmachines voor Reclameland

bb161005-reclameland_topview_600pxOnline drukkerij Reclameland, de enige Nederlandse online drukkerij met een geheel eigen productielocatie, heeft 2 nieuwe Polar N 137 snijmachines aangeschaft. Hiermee is een investering gedaan van bijna 300.000 euro. Met de aanschaf kan al het drukwerk dat besteld wordt via de sites van Reclameland (en de overgenomen sites Flyerzone en Drukland.nl) nog beter en sneller worden afgewerkt. Het drukwerk is hierdoor van een nog hogere kwaliteit en klanten hebben het drukwerk nog sneller in huis.

Met de aanschaf van de snijmachines breidt Reclameland opnieuw de productiecapaciteit uit. Begin dit jaar heeft de online drukkerij nog de nieuwste Komori drukpers en 5 Horizon afwerkmachines aangeschaft. Hierdoor was de productie van de online drukkerij al opvallend hoog, maar met de nieuwste snijmachines wordt het afwerkingsproces nog beter en sneller. Afdelingsmanager Sander Mulder: “Zo hebben de snijmachines een camera die de order scant en automatisch het juiste snijbestand openen. Hierdoor hoeven onze snijders niet meer handmatig het juiste snijprogramma in te stellen waarmee per order een handeling minder kan worden gedaan en je al snel een enorme tijdwinst realiseert. Bovendien is dankzij het geautomatiseerde snijprogramma het snijwerk nog nauwkeuriger. Met deze aanschaf hebben we dus ook weer een enorme kwaliteitsslag gemaakt.”

Andere grote voordelen van de snijmachines zijn dat ze alle twee een afvoerband hebben. Sander: “Na elke order kantelt de snijtafel en kiept als het ware het papier de afvoerband op. Deze verplaatst alle papiersnippers naar onze papierbak. De snijders hoeven dus niet meer handmatig het papier in de bak te verplaatsen. Daarnaast bevatten de machines een blaasunit. Na elke snee papier, wat statisch is, blaast de machine het mes schoon. Ook hiermee versnellen we het afwerkproces.”

Naast de 2 snijmachines zijn 2 nieuwe luchttafels aangeschaft. Samen creëren zij een werkplek van 10 m2 en zorgen ze voor een soepele verplaatsing van het papier. Sander: “Dit zorgt natuurlijk ook voor een snellere productie. Zo blijven we ons innoveren en kunnen we met de aanschaf van deze machines nog meer inspelen op de wensen van de klant én zijn we met onze drukwerksites de snelste van Nederland.”

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

VIGC Hackaton: Reinvent The Graphic Arts Industry (12-13 okt.) – Het congres (15 okt.)

Vigc Congres Hackaton 2020

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK