Stora Enso maakt milieu vriendelijk rietje

Stora Enso en Sulapac lanceren een hernieuwbaar en biologisch afbreekbaar rietje om het wereldwijde probleem van kunststofafval te helpen bestrijden.

De fabrikant zegt het rietje te produceren van stro en is daarmee volledig biologisch afbreekbaar. Sulapac is een Finse startup en heeft het patent aangevraagd op materiaal en productie van het ‘microplastic-vrije’ rietje.

papieren-rietje-sulapc

Marcus Dehlin, hoofd van Stora Enso van bedrijfsallianties: “Miljarden plastic rietjes worden elke week geproduceerd en gebruikt, waardoor er schadelijk afval ontstaat dat vaak in het water terechtkomt.”

In de eerste fase zullen de rietjes beschikbaar zijn in Europa en zal een wereldwijde uitrol volgen. De eerste nu bestaande klanten zijn nog niet spectaculair te noemen, maar de papierfabrikant zegt een wereldwijde uitrol voor te bereiden. Sulapac heeft 15 miljoen euro binnen gehaald voor de schaalvergroting en internationalisering van het nieuwe product. Of het rietje ook milieu vriendelijk bedrukt kan worden, is (nog) niet bekend.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK