GWG standaarden in aanlevering voor sign- en displaymarkt

De Ghent Workgroup heeft recent nieuwe specificaties uitgebracht voor gestandaardiseerde aanlevering in de sign- en displaymarkt. Uitzonderlijk zijn de drie nieuwe parameters die juist in die marktsegmenten een rol spelen: kijkafstand, schaalfactoren en kleurbereik.

GWG-logoGWG is bekend om zijn PDF standaarden binnen de branche en brengt met enige regelmaat nieuwe normen op de markt, die met name door het CMBO binnen de verschillende sectoren worden gecommuniceerd. Binnenkort zal het KVGO die rol gaan vervullen.

GWG houdt zich al heel lang bezig met diverse normen, maar voor de displaymarkt was er nog steeds geen bruikbare norm, waarop producties gestandaardiseerd konden worden. De specificaties en bijbehorende instellingen zijn gratis te downloaden van de GWG-website.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK