GWG standaarden in aanlevering voor sign- en displaymarkt

De Ghent Workgroup heeft recent nieuwe specificaties uitgebracht voor gestandaardiseerde aanlevering in de sign- en displaymarkt. Uitzonderlijk zijn de drie nieuwe parameters die juist in die marktsegmenten een rol spelen: kijkafstand, schaalfactoren en kleurbereik.

GWG-logoGWG is bekend om zijn PDF standaarden binnen de branche en brengt met enige regelmaat nieuwe normen op de markt, die met name door het CMBO binnen de verschillende sectoren worden gecommuniceerd. Binnenkort zal het KVGO die rol gaan vervullen.

GWG houdt zich al heel lang bezig met diverse normen, maar voor de displaymarkt was er nog steeds geen bruikbare norm, waarop producties gestandaardiseerd konden worden. De specificaties en bijbehorende instellingen zijn gratis te downloaden van de GWG-website.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK