Kennisprogramma eerste beursdag Sign & Print Expo: Creativiteit als basis voor innovatie

GORINCHEM – Beursorganisator Easyfairs lanceert een nieuw initiatief op Sign & Print Expo 2019: Het Kennistheater. Met de komst van het nieuwe kennistheater wordt de bezoeker drie dagen lang geïnspireerd op het gebied van de verschillende mogelijkheden in visuele communicatie. Het programma voor de eerste beursdag, dinsdag 26 maart 2019, is zojuist bekendgemaakt en bestaat onder andere uit keynote sprekers Katrien Vanderlinden (Mural Artist, Art & TV Director VRT en Studio Brussel) en Bart van de Wiele (Adobe Senior Consultant).

Het programma is in samenwerking met het VIGC samengesteld en met het thema ‘creativiteit als basis voor innovatie’ wordt er gefocust op de toekomst van de sign- & printprofessional. Het VIGC (Vlaams Innovatiecentrum voor Grafische Communicatie) is gespecialiseerd op het gebied van innovaties binnen de sign- en printindustrie, waarbij het programma wordt gekenmerkt door drie subthema’s: business, creatie en processen.

Keynote spreker Katrien Vanderlinden

“Het programma heeft een duidelijke focus, telkens vertrekkende vanuit de innovatiegedachte. Door creatief met materialen, machines en mensen om te gaan, kan een toekomstgericht bedrijf zich bijvoorbeeld onderscheiden ten opzichte van de steeds grotere druk op prijzen. Als sector waar 95% van de bedrijven met minder dan 20 medewerkers werken, is creativiteit een uiterst efficiënt wapen. De sprekers gaan hier op in en delen hun inzichten”, zegt Rowdy van den Nieuwenhuizen, Marketing Event Manger van Sign & Print Expo.
Jos Steutelings, Senior Innovation Consultant van het VIGC: “Om je concurrentie voor te zijn, is het belangrijk om zo vroeg mogelijk in het proces te digitaliseren. Hoe voer jij bijvoorbeeld de orders door naar de productieomgeving? Maximale automatisatie voor, tijdens en na het productieproces is van levensbelang met het oog op de toekomst. Technologie is één ding. Hoe deze efficiënt inzetten, zodat het maximaal jouw klant kan ondersteunen om zijn doelstellingen te realiseren, is niet vanzelfsprekend.”

Online print, drukwerk en innovaties

Het programma op dag 1 begint na een korte opening door Didier Haazen van VIGC, met een presentatie over online print als extra verkoopkanaal door Jos Steutelings van VIGC. Vervolgens zijn er presentaties van designer Ilse Schrauwers (isontwerp.nl) over spelen met drukwerk, onafhankelijke consultant Menno Mooij over de voordelen van een geautomatiseerde workflow vandaag en morgen, trendwatcher en uitgever Peter Luit van Printmedianieuws/Blokboek gaat in op de nieuwe innovaties in de grafische markt en Jos Claes (eigenaar van 2imagine) behandelt brand management en online samenwerken, is dit een hype of de toekomst?

Keynote speakers

Sander Jansen

De hoofdsprekers zijn: Katrien Vanderlinden (Studio Brussel en Canvas), Bart Van de Wiele (Adobe) en Sander Jansen (ChangeVenture Coöperatie UA). VanderLinden is freelance TV Director, Art Director en Mural Artist en heeft haar eigen bedrijf ‘Wonderwalls’. Ze houdt zich onder andere bezig met het inrichten van huizen en kamers, door middel van schilderen op muren en door gedrukte materialen. In haar presentatie gaat ze in op de groeikansen bij interieur design. Van de Wiele geeft namens Adobe twee presentaties: één over ‘What’s new in Creative Cloud 2019’ en één over nieuwe creatieve workflows en mogelijkheden. De laatste keynote spreker Sander Jansen, Consultant Business Development bij ChangeVenture Coöperatie UA, gaat het hebben over ‘Innovation: the connection between creation, digital print and finishing’.

Bart van de Wiele

De timetable wordt binnenkort gepubliceerd op de website van Sign & Print Expo 2019. Elke sessie duurt gemiddeld een half uur. Bezoekers hoeven zich vooraf niet aan te melden voor de sessies. Voor meer informatie over VIGC of het programma kunnen belangstellenden contact opnemen met Jos Steutelings via jos.steutelings@vigc.be of www.vigc.be.

Openingstijden Sign & Print Expo 2019

Binnenkort wordt het overige programma voor het kennistheater bekendgemaakt. Sign & Print Expo is op 26, 27 en 28 maart 2019 te bezoeken in Evenementenhal Gorinchem. Op 26 en 27 maart is de vakbeurs geopend van 13.00 tot 21.00 uur en op 28 maart van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.signprintexpo.nl.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK