Sign & Print Expo en Graffitinetwerk slaan handen ineen voor ultieme street art beleving op Sign & Print Expo 2019

Het thema dat tijdens Sign & Print Expo 2019 centraal staat, is street art. Graffitinetwerk gaat een grote rol hierin spelen, door de ultieme street art beleving (live) te tonen op de beursvloer. Deze vrije kunstvorm, die zich goed leent voor creatieve visuele communicatie, zal ook worden toegepast in de stands van vele exposanten. “Wij zijn erg blij met deze nieuwe samenwerking. Hierdoor vormt Sign & Print Expo op 26, 27 en 28 maart 2019 zich steeds meer tot een ontmoetingsplek, om de nieuwste ideeën op te doen op het gebied van grafimedia en visuele communicatie”, zegt Rowdy van den Nieuwenhuizen, Marketing Event Manager van organisator Easyfairs.

Waarom street art als thema van Sign & Print Expo 2019?
Van den Nieuwenhuizen: “Street art is een unieke vorm van kunst met een boodschap, waarbij originaliteit en uitdrukkingskracht centraal staan. Je ziet in één oogopslag wat de artiest wil uitdragen. Originaliteit en uitdrukkingskracht zijn ook elementen die terugkomen in succesvolle visuele communicatieuitingen, die ontwikkeld worden in de sign- en printindustrie. Street art activeert tevens de creatieve hersenhelft, en brengt verjonging met zich mee. Het is een manier voor het uitdragen van een herkenbare boodschap. Dit maakt street art tot het thema van Sign & Print Expo 2019!”

Street art experiences tijdens Sign & Print Expo 2019
Sign & Print Expo en Graffitinetwerk slaan de handen ineen om street art op een spectaculaire manier terug te laten komen on-site, tijdens Sign & Print Expo 2019. Graffitinetwerk verzorgt al sinds 1990 professionele street art, zowel binnen de Benelux als internationaal. Originaliteit, kwaliteit en innovativiteit staan hierin centraal. Deze kernwaarden komen ook terug op de beursvloer van Sign & Print Expo 2019. Tijdens de beurs wordt er een 3D street art visual geplaatst, welke is gemaakt in samenwerking met Graffitinetwerk. Wanneer je hier een foto maakt en plaatst op een van je socialmediakanalen met een betreffende hashtag, kun je bij PrinterPro een poster van de foto laten drukken. Daarnaast is op alle dagen van Sign & Print Expo live street art van Graffitinetwerk te zien – geurloos en niet giftig – waar de creativiteit vanaf zal spatten.

Graffitinetwerk aan het woord
De drijvende kracht achter Graffitinetwerk, Noël Janssens aan het woord: “Na een eerder succesvolle samenwerking zijn we trots dat we nu ook als partner gekoppeld zijn aan Sign & Print Expo 2019. De experiences die we hier mogen brengen, staan in lijn met originele en innovatieve professionele street art waar wij ons mee willen etaleren. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat de beurs bolstaat van de creativiteit, die zowel de organisatie als wij willen uitstralen.”

De organisatie van Sign & Print Expo werkte eerder al samen met Graffitinetwerk om de visual te ontwikkelen die gebruikt wordt in alle communicatiedoeleinden van de beurs. In deze visual zijn twee belangrijke boodschappen verwerkt. De vier verschillende stijlen in typografie en kleur staan centraal voor de ontwikkelingen die de sign- en printindustrie hebben doorgemaakt: van het verleden naar de toekomst. Naast deze boodschap staan de ogen voor het menselijke waarnemingsorgaan ‘visueel’, waarmee de link wordt gelegd naar visuele communicatie. Een sterke boodschap, die op een creatieve en unieke manier verwerkt is.

Sign & Print Expo 2019 vindt plaats op: 26, 27 en 28 maart 2019 in Evenementenhal Gorinchem.

Meer informatie is te vinden op www.signprintexpo.nl.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK