Kalenderwedstrijd stopt

Het lijkt op een vroege aankondiging van een 1 april grap. Maar het is toch serieus bedoeld. De Kalenderwedstrijd wordt vervangen door een eigentijdse hackathon.Wikipedia: “Een hackathon is een bijeenkomst van software- en website-ontwikkelaars, designers en business-strategisten, om gezamenlijk aan een thema te werken. Het doel is, dat meestal in 24 uur tijd een innovatieve en creatieve oplossing wordt bedacht omtrent een bepaald thema, of om een probleem van een bedrijf op te lossen.” Wel even wat anders dan een kalender insturen.

Lees hier het persbericht:

Na 36 succesrijke prijsuitreikingen kiest de Kalenderwedstrijd voor een andere aanpak. Op 11 april 2019 organiseert de Stichting Kalenderwedstrijd een ‘hackathon Design Thinking’; hack print en doe hiervoor beroep op de internationaal gerenommeerde “Lean Analytics Associaton” uit Zwitserland.

Waarom?
Vanaf de eerste officiële Kalenderwedstrijd in 1983 tot de editie 2018 onderging de KW, net zoals de hele grafische sector, een grondige evolutie. De productinzendingen gingen mee met de veranderende technieken. Gedrukte kalenders, agenda’s, … hielden stand, maar speelden de laatste jaren steeds meer in op nieuwe invloeden vanuit de digitale en marketingwereld. Maar de basis bleef steeds overeind: creativiteit!

Grafische creatieven en ondernemingen worden nu meer dan ooit uitgedaagd door een struggle for change, en de Stichting Kalenderwedstrijd wil hen daarbij helpen. Daarom verlaten we het ontwikkelde product en richten ons op de oorsprong: de denk- en werkcreativiteit van een organisatie.

Wat ?
De basis voor de ‘Design Thinking’ methode werd aan het eind van de jaren ’60 in de 20ste eeuw gelegd door een aantal wetenschappers, met als doel: ‘bestaande omstandigheden te transformeren naar favoriete’. Ze wil probleemoplossend werken en buitengewone, creatieve resultaten behalen. Via brainstormsessies zoekt men naar een manier om innovatieve producten, diensten, processen of strategieën te ontwikkelen.

Design Thinking laat toe dat ook mensen die niet als ontwerper getraind zijn, uitdagingen op een creatieve manier benaderen. Alle ideeën zijn welkom en leiden vaak tot de meest creatieve oplossingen.

Wie ?
De Lean Analytics Association (LAA) werd opgericht in 2012 in Zwitserland, als spin-off van de Polytechnische Universiteit van Lausanne. Hun internationale team heeft als missie, ondernemingen te begeleiden om innovatieve producten en diensten te ontwikkelen. In de afgelopen jaren hebben zij organisaties, zoals: Airbus, Telefonica, Cemex en Siemens begeleid.

Tijdens het nieuwe KW-event geven ze aan de deelnemers eerst een theoretische uiteenzetting. Nadien wordt iedereen uitgenodigd om in werkgroepen de praktijk van hun methode te ervaren.

Aan het einde van de dag zal een team van experts, waaronder Nieske van Woerden, PO Customer Insight Engine and insight expert digital, in gesprek gaan met de verschillende werkgroepen over de methode en gekozen oplossingen.

Wanneer ?
Donderdag 11 april 2019 in de omgeving van Breda. Gedetailleerde informatie volgt in de uitnodiging die begin 2019 wordt toegezonden aan een ruim publiek in de Nederlandse en Belgische grafische wereld.

Contact

Mail: info@kalenderwedstrijd.nl

Contact: bestuur KW: Gerard Pfaff (+31 6 5161 27 83) of Joyce Beumer(+31 6 53 41 66 36) of Rudi Miseur  +32 472 87 34 68.

Info

www.kalenderwedstrijd.nl of www.kalenderwedstrijd.be

http://lean-analytics.org/ https://www.linkedin.com/company/lean-analytics-association/

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK