Groentetuin postzegels

PostNL komt zelfs tot in de moestuin. De postbezorger brengt namelijk een postzegelvel uit met het thema: ‘Mijn groentetuin’. Op de zegels staan zes verschillende soorten groenten die, volgens de brievenbezorger, gemakkelijk zelf verbouwd kunnen worden.

Van links naar rechts zien we de groenten ontkiemen, groeien en de oogst van verschillende groenten. Het postzegelmapje gaat door het leven als: ‘nr. 585 Mijn groentetuin’. Dit postzegelmapje is aangevuld met extra informatie over het onderwerp, het ontwerp en de technische gegevens.

Op de zegels staan: sla, aubergine, venkel, radijs, zoete aardappel en raapstelen. Voor het gemak staat op de zegels ook aangegeven wanneer deze het beste gezaaid kunnen worden, en wanneer ze oogstrijp zijn.

De ‘klevers’ zijn ontworpen door het Arnhemse bureau De Vormforensen van Anne-Marie Geurink en Annelou van Grinsven. Voor het beeld dat ze op de postzegels hebben gebruikt, trok het duo naar biologische boerderij De Horsterhof in Duiven.

Het groeiproces vertaalden ze in een abstracte weergave van de letters ‘land’ in het ‘Nederland’ op de postzegels. Die groeien als het ware mee.

Bestel de zegels via de website van PostNL. Mensen die een luxe editie willen met een mooi vormgegeven mapje en een korte toelichting, kunnen deze hier bestellen.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

VIGC Hackaton: Reinvent The Graphic Arts Industry (12-13 okt.) – Het congres (15 okt.)

Vigc Congres Hackaton 2020

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK