Jaar van het Boek geëerd met boekenlandschap op postzegels

bb180908-jaar-van-het-boek-postzegelIn het kader van het Jaar van het Boek brengt PostNL een postzegelvel uit. Hierop staan tien bijzondere boeken afgebeeld uit de collectie van de Koninklijke Bibliotheek, Nationale Bibliotheek van Nederland (KB).

De tien afgebeelde boeken op de postzegels zijn samen met de KB op diversiteit geselecteerd, zowel in genre als in periode. Het gaat om dagboeken, jeugdboeken, leerboeken, prentenboeken en literatuur. Aansprekende titels op de postzegels zijn Turks Fruit van Jan Wolkers, Het Achterhuis van Anne Frank, Ethica van Spinoza en Oom Jan leert zijn neefjes schaken van Max Euwe.

Ontwerper Niels Schrader was verheugd dat PostNL zijn idee van het boekenlandschap deelde. “In dit ontwerp zijn de boeken verspreid terecht gekomen in een horizontaal vlak. Ze zijn door de KB wel vanuit verschillende standpunten gefotografeerd. Er zijn foto’s van boeken die bijvoorbeeld zijn opengeslagen of met een voor-, achterkant of alleen de rug van het boek. Er ontstaat dan een landschap van boeken, als je daar van bovenaf op neerkijkt. Dat noemen we tegenwoordig een bookscape”, vertelt Schrader.

Op de tien postzegels ‘2016 Jaar van het Boek’ staat ‘Nederland 1’, bedoeld voor post tot 20 gram met een bestemming binnen Nederland. Deze postzegels zijn vanaf 12 september te koop.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK