Nieuwe postzegels voor Postcrossing trend

PCMet 36.000 fanatieke fans loopt Nederland voorop in de wereld van Postcrossing. Postcrossing is een internationaal netwerk waarbij mensen elkaar willekeurig over de hele wereld ansichtkaarten sturen met daarop iets van zichzelf, hun woonplaats of land. Reden voor PostNL om een kleurrijk Postcrossing-postzegelvel uit te brengen met bekende Nederlandse bezienswaardigheden.

De tien afgebeelde bezienswaardigheden zijn de Deltawerken, de Waddeneilanden, de Hoge Veluwe, het Binnenhof, de kaasmarkt van Alkmaar, de bollenvelden, Giethoorn, Marken, de Zaanse Schans en de Nachtwacht. Met dit postzegelvel ondersteunt PostNL het ruim tien jaar geleden gestarte initiatief Postcrossing.

Netwerk voor liefhebbers van ansichtkaarten
Nederlandse postcrossers hebben ruim drie miljoen ansichtkaarten verstuurd. Postcrossers registreren op postcrossing.com de ontvangst van een ansichtkaart en krijgen daarvoor in de plaats het adres van een andere postcrosser. Zo ontvangt en verstuurt iedere postcrosser evenveel ansichtkaarten.

Bijzondere collecties en internationale vriendschappen
Elke postcrosser heeft zijn eigen drijfveren om deel te nemen. Andrea van den Broek (40) verstuurde tot op heden 1.159 postcross-kaarten. “Ik heb nu uit 236 landen en niet-onafhankelijke of officieel erkende gebieden een kaartje ontvangen. Het wachten is nog op een kaartje uit het Centraal-Afrikaanse Gebied en Republiek Congo.” Leonie van den Engel (34 jaar en 645 postcross-kaarten) bouwt vooral nieuwe internationale vriendschappen op. “De laatste jaren zijn postcross-vrienden uit onder andere Zuid-Afrika, Singapore en Amerika bij mij in Nederland op bezoek geweest. Zelf bezocht ik een aantal Europese postcross-vrienden.”

Verkrijgbaarheid postzegels 
Op de tien verschillende postzegels over Postcrossing staat Internationaal 1, geschikt voor post tot 20 gram met een internationale bestemming. Het postzegelvel is te koop bij winkels van Bruna en via collectclub.nl. De geldigheidstermijn van de postzegels is onbepaald. De postzegels zijn ontworpen door zelfstandig ontwerper Reinier Hamel (onder de naam Sin).

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK