Drukkers zien groei beperkt door sales

sale-1165576_1280Wat staat de groei van het bedrijf het meest in de weg? Het antwoord daarop van bijna de helft van de drukkers was ‘hevige concurrentie’. Maar meer dan 40% gaf ook als antwoord ‘gebrek aan goede sales-krachten’. Slechts een op de vijf drukkers voelt zich geremd door financiële middelen om het bedrijf te laten te groeien. Dat blijkt uit het 3e Drupa Global Trends report dat inzicht biedt in tal van economisch relevante trends in de grafische branche.
Meer dan de helft van de drukkerijen stelt dat zij moeite hebben met het vinden van nieuwe klanten, wat volgens hen dus vooral wordt veroorzaakt doordat zij moeite hebben met het vinden van goede sales-krachten.
Pas op de derde plaats zien dat hun groei wordt beperkt door de afnemende vraag naar conventioneel drukwerk. Dat laatste geldt vooral voor handelsdrukkerijen (39%) en uitgeverijen (43%), en in veel mindere mate voor verpakkingsdrukkerijen en industrieel-drukwerkproducenten.
Bron: 3e Drupa Global Trends report

Lees ook:

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK