Drukkers willen groeien door verhogen productiviteit

Xeikon 8000De beste manier om hun bedrijf te laten groeien is volgens bijna de helft van de drukkerijen wereldwijd het inkrimpen van het personeelsbestand/het verbeteren van de productiviteit. Dat blijkt uit het 3e Drupa Global Trends report dat inzicht biedt in tal van economisch relevante trends in de grafische branche.
Dat hangt nauw samen met de andere belangrijke succesfactoren voor groei die de drukkers noemen, namelijk investeren in nieuwe druk- en printtechnologie (43%) en nieuwe nabewerkingsapparatuur (36%). Slechts 17% van de grafische bedrijven ziet (nog meer) investeren in prepress als belangrijke voorwaarde voor groei.
Efficiëntere persen en geautomatiseerde afwerkapparatuur en verbeteren van de workflow, daar zal de drukker tijdens Drupa dus naar op zoek gaan. Meer machinaal, minder handjes.
Bron: 3e Drupa Global Trends

Lees ook:


 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 zijn in voorbereiding en zullen ook online worden gegeven. In de komende weken worden de 2021 trainingen gepubliceerd. Kijk voor het huidige aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK