Drukkers willen groeien door verhogen productiviteit

Xeikon 8000De beste manier om hun bedrijf te laten groeien is volgens bijna de helft van de drukkerijen wereldwijd het inkrimpen van het personeelsbestand/het verbeteren van de productiviteit. Dat blijkt uit het 3e Drupa Global Trends report dat inzicht biedt in tal van economisch relevante trends in de grafische branche.
Dat hangt nauw samen met de andere belangrijke succesfactoren voor groei die de drukkers noemen, namelijk investeren in nieuwe druk- en printtechnologie (43%) en nieuwe nabewerkingsapparatuur (36%). Slechts 17% van de grafische bedrijven ziet (nog meer) investeren in prepress als belangrijke voorwaarde voor groei.
Efficiëntere persen en geautomatiseerde afwerkapparatuur en verbeteren van de workflow, daar zal de drukker tijdens Drupa dus naar op zoek gaan. Meer machinaal, minder handjes.
Bron: 3e Drupa Global Trends

Lees ook:


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK