Drukkers investeren in digitaal én offset

digitaal drukkenHet 3e Drupa Global Trends report biedt inzicht in tal van economisch relevante trends in de grafische branche. Bijvoorbeeld, in welke technologie grafische bedrijven denken te gaan investeren op korte termijn? Interessant om te weten voor leveranciers – lees standhouders op Drupa – en voor grafische bedrijven die de concurrentie in de gaten willen houden.
Belangrijkste conclusie is, niet verwonderlijk, dat digitale kleurendruk (vellen) bij bijna de helft van de drukkerijen het hoogst op het verlanglijstje van staat. (45% van de handelsdrukkerijen, 38% van de uitgeverijen en 48% van de bedrijven die zich met functioneel/industrieel drukken bezighouden). Voor verpakkingsdrukkerijen komt digitaal drukken echter pas op de 3e plaats (17%) na flexodruk (30%) en vellenoffset (26%).
Opvallend is dat handelsdrukkerijen, naast investeren in digitaal drukken, ook nog altijd kiezen voor vellenoffset om te groeien; bijna een kwart (23%) van de drukkerijen zegt te willen investeren in vellen offsetpersen. Dit geldt ook voor 28% van de uitgeverijen.
Dit past in het beeld van de eerdere conclusie uit het rapport dat digitaal drukken het snelst groeit binnen de grafische sector, maar dat ook vellenoffsetdruk groeit.
Naast drukpersen (53%) zegt de helft van de drukkerijen ook te investeren in nabewerking en 38% is van plan geld te steken in prepress/workflows.

Bron: 3e Drupa Global Trends

Lees ook:


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK