Drupa-rapport (3): drukkerijen willen weer investeren

Na jaren waarin drukkers de hand op de knip hebben gehouden, lijken zij in 2017 weer te willen gaan investeren. Opvallend is, dat investeren in afwerkingsapparatuur topprioriteit is onder grafische bedrijven. Daarnaast zijn – door de verregaande automatisering – drukkers van plan meer te investeren in prepress/workflow en MIS. Ook opvallend is, dat drukkers ook weer meer plannen hebben om te investeren in vellenoffsetpersen, nog meer dan in tonergebaseerde digitale vellenpersen. Overigens groeit de behoefte aan inkjet vellenpersen ook sterk.

Leveranciers
Niet verwonderlijk dat leveranciers verwachten zelf ook meer te investeren. Zo zullen zij meer geld uit gaan geven aan marketing, waarbij beurzen en producttrainingen het meeste budget opslokken, maar ook online content wordt steeds belangrijker.

Dit blijkt uit het 4e drupa Global Trends report 2017. Hiervoor zijn tal van grafische bedrijven ondervraagd; 839 drukkerijen, waarvan 525 uit Europa, en 331 leveranciers, waarvan 220 uit Europa. Het complete rapport is online verkrijgbaar voor 249 euro.

Bron: drupa

Lees ook:

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK