Verhaag Drukkerij investeert in manroland 708 EV LED drukpers

 

 

Verhaag Drukkerij in Oldenzaal heeft geïnvesteerd in een manroland drukpers met de allernieuwste LED UV techniek. De succesvolle vakdrukker uit het oosten van het land koos voor de Roland 708 Evolution drukpers met acht druktorens en UV droging. De pers wordt op 1 augustus 2017 geplaatst.

 

De energiebesparende revolutionaire UV-droging zorgt ervoor dat de drukvellen droog van de pers komen. Dat zorgt voor een enorme besparing op de doorlooptijd, waardoor Verhaag Drukkerij sneller kan leveren, en dat bij een ongeëvenaarde drukkwaliteit op een groot aantal substraten.

Snel en goed

Hendrik Jan van Heteren is in zijn functie van Technisch Directeur bij Verhaag Drukkerij verantwoordelijk voor de investering. “De nieuwe pers gaat onze huidige persen vervangen. De pers vult de vraag naar kleinere oplages in hoge kwaliteit en een snelle levertijd. We kunnen de levertijden aanmerkelijk verkorten en dat moet ook wel, want de klant vraagt daar gewoon om.”

Verhaag Drukkerij maakt alle soorten drukwerk, waar brochures en magazines in kleine oplagen een belangrijk deel van uitmaken.

Van Heteren: “het is niet alleen de levertijd maar ook maken we een kwaliteitsslag. Doordat de vellen droog van de pers komen, krijgt de inkt niet meer de tijd om in het papier te zakken en te vervagen. Wat nu van de pers komt benadert digitaal drukwerk van de HP Indigo’s. Dat komt de uitwisselbaarheid ten goede”.

Roland 700 Evolution

De optie met energiebesparende LED-UV-drogingstechnologie op de ROLAND 700 Evolution, biedt tal van voordelen voor drukkers: levendigere kleuren, een hogere productiviteit op een breed gamma substraten, aanzienlijke kostenbesparingen en milieuvoordelen en een sterk toegenomen rendabiliteit voor kleine oplages. LED-UV-technologie zorgt voor onmiddellijke droging op papier, synthetische of gemetalliseerde drukdragers en omdat er geen antismetpoeder meer nodig is, biedt het ook aanzienlijke voordelen voor het milieu.

De voedingskasten en controle-units voor LED-UV zijn compact en energiezuinig, waarbij zij een stroomverbruik kennen van slechts 50 – 70% in vergelijking met LED-UV, en van maar 20% – 30% in vergelijking met traditionele UV-droging, en zij dus een veel kleinere voetafdruk achterlaten. Ze zijn volledig geïntegreerd in de pers, en de segmentatie van het vermogen levert bijkomende besparingen op. LED-UV-droging maakt ook komaf met markeringsissues op de pers en combineert een hogere kleurglans met meer scherpte, terwijl het de nood aan een beschermende coating wegneemt. De inkt droogt onmiddellijk onder het LED-UV-licht, zodat er geen verdere bescherming van het oppervlak nodig is. Omdat het LED-proces UV-licht genereert zonder warmte, kunnen persen draaien met lage stapeltemperatuur, zonder opkrullen van papier of andere registerproblemen.

Bij het opsommen van de voordelen van de LED-UV-drogingstechnologie op de ROLAND Evolution, gaf Stefan Finger, Hoofd van de afdeling R&D bij Manroland, het volgende commentaar:

“De voordelen van LED-UV-technologie voor de ROLAND 700 Evolution zijn drievoudig; betere drukkwaliteit dan wat we ooit voor mogelijk hadden gehouden, gecombineerd met een aanzienlijk lager energieverbruik en een onmiddellijke verwerking na de productie, wat onze klanten een aanzienlijk hogere efficiency oplevert.”

LED-technologie kan toegepast worden op het merendeel van de ROLAND vellenpersen, zowel nieuw als retrofit. Om meer te weten te komen, gelieve contact op te nemen met uw lokaal Manroland kantoor, of een mail te sturen naar evolution@manrolandsheetfed.com

Over Verhaag Drukkerij

De in 1904 door Jan Verhaag opgerichte boekhandel, is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot een moderne drukkerij. Het grootste deel van haar bestaan is de drukkerij gevestigd geweest in Oldenzaal. Rond 2010 is de onderneming tijdelijk gehuisvest in Enschede, waar het werd overgenomen door de Lammerink Installatiegroep in Ootmarsum.

Deze groep is als familiebedrijf actief in de installatietechniek en zag de kansen voor de grafische onderneming. Sinds Juni 2011 is Verhaag Drukkerij actief vanuit het huidige pand aan de Zutphenstraat 6a in Oldenzaal. In 2015 werd de offsetproductie uitgebreid door overname van knowhow en 3 digitale drukpersen van het merk HP Indigo.

Vanaf januari 2016 wordt het bedrijf geleid door de directeuren en mede-eigenaren Hendrik-Jan van Heteren, Jaap de Leeuw en Antoine Soeteman.

Over manroland Sheetfed
Manroland Sheetfed GmbH is een toonaangevende Duitse fabrikant van vellenpersen voor offset. Opgericht in 1871 is de firma één van de oudste fabrikanten van drukpersen ter wereld.
Vandaag de dag heeft het bedrijf eigen filialen in meer dan 40 landen en is de naam manroland wereldwijd een motto geworden voor kwaliteit en uiterste betrouwbaarheid. Manroland Sheetfed GmbH is een volwaardige dochteronderneming van Langley Holdings plc, een engineeringgroep in privébezit uit het Verenigd Koninkrijk. In Nederland wordt de fabrikant vertegenwoordigd door manroland Benelux

 


 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 zijn in voorbereiding en zullen ook online worden gegeven. In de komende weken worden de 2021 trainingen gepubliceerd. Kijk voor het huidige aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK