Drupa rapport: drukkers gematigd positief

Drukkers zijn voorzichtig optimistisch over hun bedrijf; 42% van de drukkers stelt dat zijn bedrijf er goed voorstaat, slechts 11% zegt dat het slecht gaat. En bijna de helft (46%) van de drukkers verwacht verdere verbetering dit jaar. Verpakkingsdrukkerijen en industriële drukkers zijn over het algemeen positiever dan drukkers die zich toeleggen op handelsdrukwerk. Drukkers die ook uitgeven zijn het minst positief.
Hoewel drukkers en leveranciers relatief positief zijn over het komende jaar, valt op dat de verwachtingen gematigd zijn. De reden voor de voorzichtige schattingen, is de aanhoudende prijsdaling (en dus mindere marges) waarmee grafische bedrijven moeten rekenen. Door betere bezettingsgraden en aanvullende omzet weten drukkers dit over het algemeen te compenseren.

Dit blijkt uit het 4e drupa Global Trends report 2017. Hiervoor zijn tal van grafische bedrijven ondervraagd; 839 drukkerijen, waarvan 525 uit Europa, en 331 leveranciers, waarvan 220 uit Europa. Het complete rapport is online verkrijgbaar voor 249 euro.

Bron: drupa

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 zijn in voorbereiding en zullen ook online worden gegeven. In de komende weken worden de 2021 trainingen gepubliceerd. Kijk voor het huidige aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK