Drupa barometer: drukkers optimistischer

drupa touchGrafische ondernemers zijn steeds optimistischer en verwachten groei in 2016. Dit ondanks dat de industrie (nog) niet volledig is hersteld na de crisis in 2008 en ondanks de krappe marges en dalende prijzen. Dat blijkt uit het 3e Drupa Global Trends report dat binnenkort verschijnt. Hiervoor is een panel van 750 drukkers gevraagd naar de huidige situatie in, en hun verwachtingen voor, de grafische industrie.
Uit de Drupa barometer blijkt dat drukkers gemiddeld positiever zijn geworden. Zo stelt 37% van de drukkers dat hun bedrijf er in 2015 goed voor stond. Daarentegen zegt 12% dat hun bedrijf er vorig jaar slecht voor stond. De helft van de ondervraagde drukkers verwacht dat het economisch beter zal gaan dit jaar, terwijl ‘slechts’ 6% verwacht dat hun bedrijf in economisch nog zwaarder weer terecht komt. De balans is hiermee nog iets positiever dan het jaar daarvoor.
Er zijn wel verschillen per regio en marktsegment. Grafisch ondernemers buiten Europa en Amerika zijn positiever en het meest optimistisch is men in de sectoren handelsdrukwerk en functioneel (industrieel) drukwerk.

Bron: drupa

Lees ook: Drupa Barometer: drukkers voorspellen mooi weer


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK