Drupa Trends Report: één op de drie drukkers wil fuseren

fusieDe consolidatiegolf in de grafische industrie is nog niet voorbij. Eén op de drie (31%) drukkerijen heeft het afgelopen jaar een fusie, overname of verkoop van het bedrijf overwogen. Dat is iets meer (+3%) dan het jaar daarvoor. Dat blijkt althans uit het 2e Drupa Global Trends Report. Bijna de helft van hen heeft ook daadwerkelijk net een fusie achter de rug of zal dat dit jaar gaan meemaken. De reden dat grafische bedrijven op zoek gaan naar samenwerking is dat organische groei onder de huidige economische omstandigheden met krappe marges moeilijk te realiseren is. Door strategische samenwerking kunnen drukkerijen zich beter richten op zowel hun kernactiviteit als nieuwe markten aanboren.

Investeringen
Gevraagd naar investeringsplannen, zegt de helft (51%) van de drukkerijen te zullen gaan investeren in perstechnologie, iets minder (48%) in afwerking en vier op de tien (41%) in prepress en automatisering (workflowoplossingen). Bij handelsdrukkerijen staan investeringen in digitale kleurenvellenpersen op de 1e plaats (39%), gevolgd door vellenoffset (24%). Bij verpakkingsdrukkers staat vellenoffset op 1 (30%), met flexodruk op een 2e plaats (25%).
Het 2e Drupa Global Trends Report is gebaseerd op onderzoek in oktober 2014 onder 1100 drukkers en leveranciers wereldwijd (voornamelijk uit Europa).

Bron: Drupa

Lees ook:


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK