Drupa Barometer: drukkers voorspellen mooi weer

Het vertrouwen in de grafische industrie lijkt????????????????????????????????????????????????????? terug te keren. Dat blijkt althans uit het 2e Drupa Global Trends Report. Ruim een derde (34%) van de drukkers zag dat hun bedrijf er in 2014 goed voor stond, slechts 13% gaf toe dat het bedrijf er slecht voor stond. Voor 2015 zijn de drukkers nog positiever. Bijna de helft (48%) denkt dat het dit jaar economisch beter zal gaan; slechts 7% verwacht dat zijn bedrijf het economisch zwaarder zal krijgen dan vorig jaar. Van de leveranciers verwacht ruim de helft (51%) dat het dit jaar beter zal gaan, wat duidt op meer verwachte investeringen door grafische bedrijven.
Er zijn wel verschillen per regio en marktsegment. In Europa is dezelfde ontwikkeling te zien, maar bij ons zijn de verschillen kleiner dan in andere delen van de wereld. Drukkerijen actief in de verpakkingsmarkt en functioneel drukwerk zijn ook positiever dan collega’s in het handelsdrukwerk- en uitgeefsegment.
Het 2e Drupa Global Trends Report dat is gebaseerd op onderzoek in oktober 2014 onder 1100 drukkerijen en leveranciers wereldwijd (voornamelijk uit Europa).
Bron: Drupa

Lees ook: tweede Drupa Trends Report: Onze industrie is optimistisch

 


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK