StoreFront 4.0 maakt Agfa’s web-to-print oplossing responsive

Agfa’s cloudbased web-to-print oplossing krijgt in de nieuwe versie 4.0 niet alleen een “save to quote” functie, maar is nu ook volledig responsive, waardoor ook mobiele gebruikers van deze service gebruik kunnen maken. Lees in onderstaand persbericht meer over StoreFront 4.0 en hoe met deze nieuwe software op verpakkings- en verzendkosten bespaard kan worden.

PERSBERICHT

Agfa Graphics lanceert versie 4.0 van cloudgebaseerde web-to-print-oplossing StoreFront

Mortsel, België – 31 maart 2017

Om optimaal te voorzien in de modernste behoeften van zijn klanten, heeft Agfa Graphics de volgende generatie van zijn StoreFront-software gelanceerd. Met deze cloudgebaseerde web-to-print oplossing, kunnen drukwerkinkopers op elk gewenst moment online bestellingen plaatsen. De webwinkels van de nieuwe StoreFront 4.0 werken met responsive design voor een beter gebruiksgemak; er is een nieuwe functie ‘opslaan voor offerte’ om prijsinformatie gemakkelijk te kunnen opvragen. Ook kunnen de verzendingen nu efficiënter, omwille van de geavanceerde verpakkingsalgoritmes.

Verbeterde toegang voor mobiele toestellen

E-commerce blijft groeien, omdat klanten het aangenaam vinden (en vaak ook verwachten) dat ze met een paar muisklikken een product kunnen kopen. Dit geldt ook voor drukwerkinkopers en daar spelen de responsive web-to-print winkels van StoreFront op in. De winkelpagina’s zijn geschikt voor zowel het kleine scherm van een mobiel toestel, als het grote scherm van een pc. Daardoor zijn ze op beide goed leesbaar en is orders plaatsen altijd even gemakkelijk.

“Dankzij het responsive design van StoreFront hoeven drukwerkinkopers minder te scrollen en te zoomen, en wordt bestellen dus comfortabeler”, verduidelijkt Andy Grant, Global Head of Software, Agfa Graphics. “Zelfs in de B2B-markt – waar StoreFront zich vooral op richt – zien we dat steeds meer klanten private stores bezoeken via een smartphone of tablet. Responsive design voor websites verhoogt niet enkel de kans op aankopen, het is nu zelfs een doorslaggevende voorwaarde voor professionele klanten.”

Klanten krijgen sneller hun offerte

Ook nieuw in StoreFront 4.0 is de functie ‘opslaan voor offerte’. Daarmee kunnen doorverkopers en commerciële agenten onmiddellijk de prijs opvragen voor een volledig productenpakket (inclusief verzendingskosten), om op hun beurt efficiënter en eenvoudiger offertes op te kunnen maken voor hun klanten.

“Stel dat een inkoper een offerte nodig heeft voor de dringende levering van een groot aantal evenementposters of voor verschillende producten van een promotiecampagne. StoreFront toont dan onmiddellijk de totale kosten voor het volledige project”, zegt Grant. “De markt voor verzendingen met een blanco label is sterk aan het groeien, en voor drukkers is dit een interessant concurrentievoordeel.” 

Geoptimaliseerde verzendingskosten

De verzending is een belangrijk aspect van e-commerce. Daarom werd de verzendingsmodule van StoreFront 4.0 volledig herzien met nieuwe verpakkingsalgoritmes voor het groeperen van bestelde artikelen en het berekenen van het optimale aantal dozen voor het transport. Er is ook een nieuwe verpakking toegevoegd voor posters, banners en aanverwant drukwerk. Die kunnen nu gecombineerd worden op één enkele rol.

“Deze verbeteringen houden de verzendkosten zo laag mogelijk en bezorgen de drukwerkverkoper maximale efficiëntie”, legt Grant uit. “In de competitieve drukmarkt kunnen bijkomende kosten als verzendkosten een beslissende factor zijn voor de eindklant. Geoptimaliseerde verpakkingen geven dan ook een belangrijk concurrentievoordeel voor printserviceproviders.

Eenvoudige integratie 

“StoreFront 4.0 is ontworpen met het oog op veelzijdigheid en gebaseerd op standaardformaten als PDF en JDF”, besluit Grant. “Omdat voor Agfa Graphics de ondersteuning van open standaarden en een eenvoudige integratie voorop staan.” 

De software werkt naadloos in combinatie met de workflowoplossingen van Agfa Graphics (Apogee Prepress v10 en Asanti v3), maar is tevens compatibel met vrijwel elke productie workflow.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 zijn in voorbereiding en zullen ook online worden gegeven. In de komende weken worden de 2021 trainingen gepubliceerd. Kijk voor het huidige aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK