Agfa Graphics lanceert cloudservice voor gegevensuitwisseling PrintSphere

Met PrintSphere biedt Agfa Graphics printserviceproviders een gestandaardiseerde manier om bestanden te verzenden en te ontvangen, samen met nieuwe automatiseringsmogelijkheden voor alle bestaande Agfa-workflowoplossingen. Medewerkers van de klantenservice (CSR’s) kunnen dankzij deze Software as a Service (SaaS) ook gebruikmaken van een dashboard, waarmee ze hun klanten beheren en een overzicht krijgen van hun actieve jobs.

Printsphere_operator_12x18

 

Gestandaardiseerde gegevensuitwisseling

PrintSphere is een shared service waarmee drukkers eenvoudig bestanden kunnen uitwisselen met klanten bijvoorbeeld of werknemers en freelancers. Of de gegevens nu intern of extern worden uitgewisseld, met deze cloudoplossing worden alle drukwerkbestanden veilig opgeslagen en georganiseerd. In combinatie met Apogee Prepress of Asanti kunnen prepress-operatoren bovendien gebruikers toewijzen aan specifieke jobs. Een geautomatiseerd berichtensysteem nodigt die gebruikers dan uit om bestanden te leveren voor een bepaalde job. PrintSphere kan ook gebruikt worden om archieven aan te maken van voorbije jobs en die ter beschikking te stellen van bepaalde klanten.

“Drukkers wisselen dagelijks talloze gigabytes aan gegevens uit met behulp van allerlei tools”, vertelt Andy Grant, Head of Software, Agfa Graphics. “Wij wilden hiervoor een gestandaardiseerde en efficiëntere oplossing bieden. Met PrintSphere kunnen drukkers gemakkelijker en snel bestanden verzenden en ontvangen via een browserinterface in de cloud, en dus niet via hun eigen systeem.”

 

Integreerbare Software as a Service

Als u kiest voor PrintSphere, hoeft u niet te investeren in andere hard- of software. Via de officiële website www.printsphere.com of via applicaties voor Windows, Mac en mobiele toestellen hebt u altijd en overal toegang tot PrintSphere. Uw geüploade gegevens worden automatisch gesynchroniseerd met uw lokale mappen, waardoor uw bestanden ook altijd in uw systeem beschikbaar zijn.

“PrintSphere kan worden geïntegreerd in de bestaande productieworkflowsoftware van Agfa Graphics, zoals Apogee, Asanti en StoreFront”, voegt Grant hieraan toe. “De software automatiseert de invoer van gegevens, maakt cloud back-ups van essentiële productiedatabases en maakt web-to-print-orders beschikbaar op het lokale netwerk. Op die manier kunt u aardig wat tijd besparen en uw productiecyclus versnellen. Dat komt niet alleen van pas voor de doorgaans enorme bestanden in de sign- en displaymarkt. Ook voor commerciële drukkers en krantendrukkerijen is PrintSphere een nuttige aanvulling op de hele workflow.” 

 

Cloudservice gehost door Agfa

Als cloudservice treedt PrintSphere in de voetsporen van de andere cloudtools van Agfa Graphics, zoals StoreFront en Arkitex. Aangezien Agfa zeer strenge beveiligingsnormen hanteert, worden de privacy en vertrouwelijkheid van al uw gegevens volledig gegarandeerd. “PrintSphere draait op de eigen dataservers van Agfa en biedt u en uw klanten zowel een snelle uploadverbinding als een productief werkproces”, concludeert Grant.


 

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK