Agfa Graphics lanceert nieuwe workflowsoftware Asanti 3.0 voor de sign & display-sector 

Met de lancering van Asanti 3.0, de recentste versie van zijn geautomatiseerde productiehub en workflowtool voor signmakers, biedt Agfa Graphics voortaan naast nieuwe functionaliteit, ook meer integratiemogelijkheden en doorgedreven automatisering aan. Voeg aan deze nieuwigheden nog de unieke kleurmanagementoplossing van Agfa, een automatische preflightfunctie en een nieuwe intuïtieve GUI toe en Asanti 3.0 belooft voor een ware ommekeer te zorgen in het workflowbeheer.

Eén tool beheert alle gegevens en apparaten 

Signmakers hebben belang bij eenvoudige en geautomatiseerde processen. Met Asanti speelt Agfa Graphics daarop in: signmakers kunnen nu al hun gegevens en apparaten beheren met een enkele workflowtool. Versie 3.0 zet zelfs de deur open voor integratie met printapparatuur van andere merken, met MIS systemen en met nieuwe, in-house software, zoals PrintSphere of StoreFront.

“Het is echt een volledige productiehub die de hele workflow van begin tot eind stroomlijnt”, zegt Erik Peeters, Marketing Manager Workflow Solutions, Agfa Graphics. “Op die manier kunnen professionele signmakers fouten vermijden en manuele tussenkomsten tot een minimum beperken. Ze maken de prepressprocedures korter en vereenvoudigen zo het volledige drukproces.”

Nieuwe functies en dus meer gebruiksgemak

Een van de nieuwigheden in Asanti 3.0 is IntelliTune. IntelliTune analyseert en verbetert automatisch de beeldkwaliteit, door huidtinten te optimaliseren bijvoorbeeld of door ruis of staircasing en onscherptes in beelden weg te werken.

“Dit is uniek voor signmakers”, voegt Peeters hieraan toe. “IntelliTune werkt volledig automatisch en is volledig geïntegreerd in Asanti. De functie vereenvoudigt complexe workflows en geeft de gedrukte beelden een consistente kwaliteit.”

Asanti 3.0 biedt nog meer nieuwe functies, zoals de handige proofingassistent QuickProof, die afval helpt reduceren en een verbeterd digitaal alternatief voor transparante graphics op doorzichtig materiaal. Daarnaast is er de geoptimaliseerde automatisering via nieuwe parametersets die vooraf ingesteld worden en enkele intelligente opties om beelden te repeteren en zo de productiviteit op te drijven.


Nieuwe gebruikersinterface, nieuw dashboard

Naast de intuïtieve GUI van Asanti met een verbeterde joblay-out en positieweergave, biedt versie 3.0 een nieuwe user interface om zeer grote jobs die meerdere prints omvatten (tiling), te verwerken.

“Wij willen de volledige cyclus van dergelijke complexe projecten vereenvoudigen. Asanti voegt montage-instructies toe aan de afdrukken zodat ze na het drukken gemakkelijker samengevoegd kunnen worden om af te werken”, legt Peeters uit.

Bovendien geeft het specifieke productiedashboard van Asanti alle jobs weer met het aantal prints, naast de status van verschillende engines, de inktpeilen, de verstreken tijd enzovoort – alles in één oogopslag.

“Aangezien Asanti gebaseerd is op HTML5, werkt het perfect voor wie een nauw contact onderhoudt met klanten en financiële connecties”, verzekert Peeters.


Bekroond kleurmanagement van Agfa Graphics  – nu nog beter 

Nieuw in het kleurmanagement van Asanti is de geavanceerde modus waarmee drukkers aan de hand van een assistent kleuren kunnen beheren en dus de doorvoertijd verkorten. Er zijn ook nieuwe witte-inktfuncties.
Tot slot biedt Asanti 3.0 de mogelijkheid om speciale steunkleuren (bv. merkkleuren) te vervangen door specifieke kleuralternatieven, om ze zo nauwkeurig mogelijk te reproduceren, zelfs op moeilijke media.


 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK