Agfa Graphics lanceert LED versie van groot formaatprinter Jeti Tauro op FESPA 2017

De Jeti Tauro H2500 LED is het vlaggenschip onder de UV-groot formaat inkjetprinters van Agfa Graphics. Deze 2,5 meter brede hybride UV-inkjetprinter met geïntegreerd roll-to-roll-systeem is geschikt voor de doorlopende en automatische invoer van uiteenlopende soepele en harde media, zoals verschillende soorten golfkarton. Vanaf FESPA zal de Jeti Tauro led-curingtechnologie toepassen als alternatief voor de energieverslindende kwiklampen.

“De Jeti Tauro LED is uitgerust met UV-ledlampen voor het curingproces. Dat biedt tal van economische en ecologische voordelen”, aldus Reinhilde Alaert, Product Manager bij Agfa Graphics. “Leds geven bijvoorbeeld heel weinig warmte af, waardoor het mogelijk is om dunne, warmtegevoelige media zoals styreenvellen en -rollen te bedrukken. Naast de aanzienlijke energiebesparing bieden ze ook uiterst stabiele tweerichtingsijking en meer productieve tijd. Ze moeten namelijk niet opwarmen of afkoelen. Dat alles heeft een positieve invloed op de ROI van het systeem.” 

Op FESPA stelt Agfa Graphics tevens een reeks andere UV-inkjetprinters met led-curing voor:

  • De nieuwe Jeti Ceres RTR3200 LED is een echt werkpaard. Hij combineert hoge productiviteit met een verbluffende beeldkwaliteit op de meest uiteenlopende roll-to-roll-media. De optionele witte-inktfuncties maken de beelden extra levendig, terwijl de snelle tweezijdige drukmogelijkheden de impact van backlit- of block-out-druktoepassingen versterken. De Jeti Ceres heeft alles wat nodig is voor hoogstaande roll-to-roll-drukresultaten, zoals wit overslaan, vrije val van media en waarschuwing bij einde rol.
  • De echte flatbedprinter met zes kleuren + wit Jeti Mira 2732 HS LED is de uiterst veelzijdige oplossing met bewegende printunit van Agfa Graphics. Op FESPA is hij uitgerust met de optionele vergrendelbare roll-to-roll-optie. Met de functie ‘Printen & Voorbereiden’ kan de operator een nieuwe job laden terwijl de vorige nog wordt geprint, dit om de productiviteit op te drijven. De Jeti Mira biedt ook de mogelijkheid om vernis te gebruiken voor een glanzend effect en heeft 3D lenzen voor verbazingwekkende optische illusies.
  • De hybride Anapurna H3200i LED vertegenwoordigt de volledige serie Anapurna-printers met led-curingtechnologie van Agfa Graphics, voor binnen- en buitentoepassingen met een printbreedte tot 3,2 meter op een uitgebreid assortiment van ondergronden (standaard 6 kleuren + wit). De hybride Anapurna i-machines met een printbreedte tot 2,5 meter zijn geschikt voor integratie met een ABF-systeem (Automatic Board Feeding, automatische plaatlading), om de productiviteit te verbeteren en probleemloos meerdere platen te laden.

Geïntegreerde productie hub met Asanti

De geautomatiseerde Asanti-workflowsoftware van Agfa Graphics zal al de engines aansturen. Die software optimaliseert en automatiseert alle stappen voor de voorbereiding, productie en afwerking van signage producten. De basisfunctionaliteiten zijn automatisering, kleurbeheer, preflight-functies en jobsjablonen. De Asanti 3.0 maakt integratie met printapparatuur van andere merken mogelijk, zodat klanten al hun werk kunnen stroomlijnen in één productie hub.

De Asanti-workflow kreeg er onlangs geïntegreerde tiling optie bij, zodat spandoeken of reclameborden die groter zijn dan de maximale printbreedte, eveneens kunnen worden geproduceerd met automatisch aangemaakte monteerinstructies.

Dankzij de integratie van Asanti met Agfa Graphics’ PrintSphere is het mogelijk om in de volledige workflow op eenvoudige wijze data te delen. Met de nieuwste versie van StoreFront kunnen print bedrijven dan weer hun web-to-print-activiteiten en webshops automatiseren en beheren.

Europees debuut voor Avinci 

Op FESPA wordt ook de nieuwe soft signage-printer van Agfa Graphics, de Avinci DX3200, gedemonstreerd. Avinci is een robuuste printer met kleursublimatie, die levendige prints van topkwaliteit produceert voor talloze binnen- en buitentoepassingen.

Reinhilde Alaert: “De Avinci DX3200 drukt in 6 kleuren (CMYKLcLm) en heeft een indrukwekkende snelheid en printkwaliteit. De Avinci heeft een enorm kleurengamma. Afgezien van zijn geavanceerde beeldvormingsprestaties valt de printer ook op door zijn uitstekende kleurnuance en gedetailleerde reproductie.”

Precies: de UV led-curable inkten van Agfa 

De speciaal ontwikkelde UV led-inkten van Agfa Graphics zijn geschikt om te drukken op uiteenlopende harde en soepele materialen, met een gegarandeerd uitmuntende printkwaliteit en perfecte fysische kenmerken, zoals hechting. Dat geldt ook voor warmtegevoelige dragers, zoals dunne platen, zelfklevende vellen en rekbare pvc-materialen. De UV-inkten van Agfa bieden een breed kleurengamma en erg levendige kleuren. De alom bekende dunne-inktlaagtechnologie van Agfa Graphics garandeert het laagste inktverbruik met de hoogste kleurenkwaliteit, dankzij de hoge pigmentlading van de inkten, evenals de dynamische inktsplitsing en het geoptimaliseerde kleurbeheer van de Asanti.

“Alle UV-curable inkten van Agfa, d.w.z. wit en kleur, bieden stabiele jetprestaties met dezelfde kwaliteitsvolle resultaten, batch na batch”, voegt Alaert eraan toe. “De nieuwe Jeti Tauro LED is ook bedoeld voor gebruik met deze hoogwaardige inkten, die ervoor zorgen dat de afbeeldingen lang intact blijven, goed bestand zijn tegen weer en wind en uitstekend hechten, zelfs op moeilijke ondergronden.” 

Bezoek Agfa Graphics op FESPA 2017 – Congrescentrum Hamburg Hall B5 – stand E20, Hamburg, Duitsland – 8-12 mei 2017

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK