Duitse drukker positiever gestemd

trendDe stemming onder drukkerijen in Duitsland is de afgelopen maand een stuk positiever geworden. Volgens conjunctuur-analyse van branche-organisatie  BVDM hebben Duitse drukkers hun situatie in maart beoordeeld met een score die 6,5 % hoger ligt dan de maand ervoor. Ten opzichte van het jaar ervoor viel de score zelfs 11% hoger uit.
De drukkerijen zien de vraag naar (reclame)drukwerk weer stijgen. Ook de bezetting is groter; meer dan een derde (35%) van de drukkerijen draaien overuren. Ook zien de Duitse drukkers goede zakelijke vooruitzichten voor het komend halfjaar. Drukkers vreesde de afgelopen tijd vooral voor lagere prijzen voor drukwerk. Maar het aandeel  drukkerijen dat verdere prijsverlaging verwacht is gedaald van 22% naar 13%.
Bron: print.de

Lees ook: Drupa barometer: drukkers optimistischer


 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK