Duitse drukker positiever gestemd

trendDe stemming onder drukkerijen in Duitsland is de afgelopen maand een stuk positiever geworden. Volgens conjunctuur-analyse van branche-organisatie  BVDM hebben Duitse drukkers hun situatie in maart beoordeeld met een score die 6,5 % hoger ligt dan de maand ervoor. Ten opzichte van het jaar ervoor viel de score zelfs 11% hoger uit.
De drukkerijen zien de vraag naar (reclame)drukwerk weer stijgen. Ook de bezetting is groter; meer dan een derde (35%) van de drukkerijen draaien overuren. Ook zien de Duitse drukkers goede zakelijke vooruitzichten voor het komend halfjaar. Drukkers vreesde de afgelopen tijd vooral voor lagere prijzen voor drukwerk. Maar het aandeel  drukkerijen dat verdere prijsverlaging verwacht is gedaald van 22% naar 13%.
Bron: print.de

Lees ook: Drupa barometer: drukkers optimistischer


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK