Duitse drukkerijen genoodzaakt prijzen te verhogen

prijsstijging

Als we ervan uit mogen gaan dat de economische ontwikkelingen in de Duitse grafische industrie een goede indicatie is voor de Nederlandse marktsituatie, dan moeten ook de klanten van drukkerijen hier rekening houden met (lichte) prijsstijgingen. Volgens de Duitse brancheorganisatie BVDM zijn drukkerijen genoodzaakt hun prijzen voor drukwerk te verhogen door de fors gestegen prijzen voor papier en andere materialen die nodig zijn voor productie. De BVDM stelt dan ook vast dat er een trendbreuk is; voor het eerst in jaren zijn de prijzen voor drukwerk in het eerste halfjaar in Duitsland gestegen (met gemiddeld 6% in vergelijking met dezelfde periode het jaar daarvoor). De brancheorganisatie stelt dat deze prijsstijging absoluut noodzakelijk is voor een gezonde bedrijfsvoering.
Over de grafische markt is de BVDM overigens niet heel positief. De productie-index is 1,4% gedaald in het eerste halfjaar van 2018 ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Er is in Duitsland dus iets minder drukwerk geproduceerd. De gemiddelde omzet van de Duitse drukkerijen is ook licht gedaald (met -0,9% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar).

Bron: print.de

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK