Papierprobleem verscheurt resultaat Duitse drukkers

De Duitse federatie van Drukkerijen en de Media (Bundesverband Druck und Medien, BVDM) zegt in een recent persbericht dat de sterke stijgingen van de papierprijzen en tekorten bij veel drukkerijen en mediabedrijven aanzienlijke productieverstoringen en onzekerheid in de productieplanning veroorzaken. Volgens gegevens van het Bundesamt für Statistik zijn de prijzen van in Duitsland geproduceerd grafisch papier en karton sinds oktober 2017 sterk gestegen. Sinds begin 2018 registreerden zij een verhoging met meer dan 5 procent. Ook de producentenprijzen voor krantenpapier stegen in april 2018 met 6,3 procent – dit in vergelijking met dezelfde maand van vorig jaar. Tegelijkertijd stegen volgens de cijfers van maart 2018, de invoerprijzen voor papier met 10,6 procent voor krantenpapier en 6,3 procent voor ander grafisch papier. Samen met grote prijsaanpassingen door de papiergroothandel zou dat leiden tot prijsverhogingen van 15 procent. Volgens BVDM stagneert de verkoopprijs van drukwerkproducten of -diensten (+ 0,8 procent, april 2018), wat een aanzienlijke druk legt op de resultaten van drukkerijen en mediabedrijven. Bron: Deutscher Drucker

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK