Duitse grafische branche na drie opwaartse maanden weer neerwaarts

De opwaartse maar relatief kortdurende trend is bij onze oosterburen alweer voorbij. April liet beduidend slechtere cijfers zien, die door het Duitse KVGO op de website print.de werden gepubliceerd.

Bvdm April 2021

De index voor het zogenaamde ondernemersklimaat (rode lijn) is in april gedaald ten opzichte van de voorgaande maand.

Na een aanzienlijke verbetering in de afgelopen twee maanden, is het bedrijfsklimaat in de Duitse print- en media-industrie in april opnieuw afgekoeld. De door de Bundesverband der Print- und Medienindustrie (BVDM) berekende index voor het ondernemersklimaat, is met een voor seizoensinvloeden gecorrigeerde 5,3 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Met 94,6 punten staat de index echter op 15,3%, ruim boven het niveau van het voorgaande jaar. De sterke stijging is echter vooral te danken aan een statistisch basiseffect – in april 2020 was de index als gevolg van corona tot een historisch dieptepunt gedaald, zodat de vergelijking van jaar tot jaar nu bijzonder hoog lijkt.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK