Grillig patroon in Duitse grafische industrie

Elke maand publiceert BVDM een gemiddelde reeks cijfers die een afspiegeling zijn van drie parameters: bedrijfssituatie, ondernemersklimaat en bedrijfsverwachtingen.

Bvdm Cijfers Eind Mei 2021

Nadat het ondernemingsklimaat in de Duitse drukkerij- en media-industrie in april was vertroebeld, klaarde het in mei weer op. De door het Bundesverband Druck und Medien (BVDM – het Duitse KVGO) berekende index voor het ondernemersklimaat, is met een voor seizoensinvloeden gecorrigeerde 3,6 punten gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Met 98,8 punten ligt de index nu slechts ongeveer 4 procent onder het niveau van voor de crisis. Momenteel dragen zowel de hoop in verband met de dalende corona-incidentiecijfers dat de beperkingen spoedig zullen worden versoepeld, als de verbetering van de huidige conjunctuur bijdraagt tot een verbetering van het sentiment.

Lees verder bij print.de

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK