Sign.nl: weer meer behoefte aan geschoold en ervaren personeel

Vakblad sign.nl deed onderzoek binnen de branche naar de behoefte aan personeel, nu langzaam maar zeker de effecten rondom corona beginnen af te nemen.

Raam 3
beeld: signingpartners.nl

In het artikel op de website van sign.nl komen verschillende bedrijven aan het woord, die duidelijk maken waaraan direct behoefte is. Het onderzoek van het vakblad werd met name ingegeven door de toename naar de vraag naar personeel, die zij vooral op socialmediakanalen voorbij zagen komen.

Natuurlijk is het een vraag waard of de vraag naar personeel netto meer arbeidsplaatsen oplevert binnen dat segment van de markt, of dat het een ’terugkeer’ is van aantallen medewerkers die eerder door reorganisaties hun baan verloren. Daar wordt in het artikel verschillend op gereageerd.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldt voortdurend lagere werkloosheidscijfers, met daarnaast een ongekend laag aantal faillissementen. Hoe staat dat in verhouding tot de ontwikkelingen binnen sign?

Via een kleine poll wil sign.nl de huidige situatie nog wat beter in kaart brengen. Want hoe zit het met het vakmanschap, ervaring en kennis en kunde? Het artikel eindigt namelijk met: Resumé: positieve geluiden uit de signsector over de hoeveelheid werk, maar het blijft lastig om aan goede en liefst geschoolde medewerkers te komen.

Bron: sign.nl

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK