Op bezoek bij Crown Van Gelder in Velsen-Noord

Die kans kreeg de redactie vandaag bij een bedrijfsbezoek aan Crown Van Gelder in Velsen-Noord. Aanleiding was het artikel, verschenen bij printmedianieuws, over de ’total cost of print’ in relatie tot de papierprijs, de inktconsumptie en alle overige variabele- en vaste kosten rondom high-end inkjet.

We spraken met Rob Boumans, die die nuances als aanvullend geluid wilde laten horen op een onlangs verschenen artikel in het Amerikaanse vakblad PrintingImpressions. Volgens Boumans zijn er heel wat meer nuances dan puur alleen de huidige geplaagde papierprijs, die over de hele linie stijgt vanwege verhoogde grondstofkosten, transport en energiekosten.

Vandaag bezocht de redactie de fabriek in Velsen-Noord. En dat was zeker indrukwekkend te noemen. Een papiermachine is gewoon enorm groot. In een ruim anderhalf uur durende rondleiding werd uitgebreid uitleg gegeven rondom het volledige productieproces, de recycling, de kwaliteitscontrole en vooral ook de research naar nog betere producten binnen een steeds veranderend eigenpakket van opdrachtgevers.

Een excursie bij een papierfabriek opent je ogen voor vele aspecten die komen kijken bij ‘gewoon een velletje papier’.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK