Vakdag: ‘Sign’ hal weer terug naar ‘Theater’ hal

Voor de meer operationele bezoekers die vorig jaar hun waardering uitspraken over de ‘Sign’ hal was het misschien een teleurstelling. Print en Sign moesten elkaar zien te vinden in de oorspronkelijke beursruimte. De ‘scheiding’ in disciplines was nauwelijks zichtbaar. Des te meer waardering voor de enorme ‘Theater’ hal, die ware allure trekjes vertoonde.

Met zo een 1800 geregistreerde bezoekers was de ‘Vakdag Print & Sign’ zonder meer een succes te noemen. De beurshal vertoonde een ontspannen netwerksfeer, waarbij het zelfs soms een beetje dringen was om een kop koffie of een broodje te bemachtigen bij het centrale ‘netwerkplein’. Overigens veel complimenten voor de catering. Een team van jonge enthousiaste mensen deden er alles aan om het de gasten naar hun zin te maken.

Adjiedj Bakas

Het viel dus op dat er geen ‘sign’ hal was. Vorig jaar was dat de hal waar vooral operationele mensen kwamen kijken. Achteraf bleek dat geen gelukkige keuze te zijn, althans volgens sommige standhouders in de ‘print’ hal. Alle begrip voor de diverse gevoelens. Maar eenmaal deelnemend aan de lezing van Adjiedj Bakas werd wel duidelijk dat de keuze de hal (theater genoemd) in te zetten voor de drie keynotes van de dag, de enig juiste was. Het theater straalde beleving met allure uit, de balans tussen beurs/netwerken en seminars/kennis werd daarmee hersteld. De resterende 9 ‘parallel sessies’ werden gehouden in de overige ‘zaaltjes’ van het NBC complex in Nieuwegein. Een prima verdeling over sign gerelateerde onderwerpen, internet drukkers, direct mail en workflows.

Bron: printmedianieuws

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK