Vakdag Print & Sign zeer succesvol

De primeur van de dag was zonder meer de aankondiging van Marco Aarnink, die met zijn print.com maar liefst twee bedrijven overnam. Daarmee toont hij dat het een keuze maakt voor een businessmodel, waarbinnen hij de productie grotendeels in eigen handen neemt.

De hele dag straalde aan alle kanten de nodige dynamiek uit. Qua timing zou de Vakdag wel een wat groter ‘gat’ mogen laten zien ten opzichte van de komende beurs Sign & Print Expo, ondanks het feit dat de formule van dit evenement geheel anders is dan dat van de Vakdag. Toch was de dag een groot succes. Volgens ingewijden waren er nog nooit zoveel bezoekers als bij deze 2019 editie.

Inspiratie

Inspiratie was er genoeg, zowel op de ‘netwerkvloer’ als bij de presentaties van vooral Marc Lammers en Marco Aarnink, in het fantastisch ingerichte Theater van de Vakdag. Lammers zette vooral uiteen dat de houding van mensen het grote verschil maakt in teams. Dat bewees hij met talloze initiatieven die hij in zijn dames hockeyteam implementeerde. ‘The Internet of Things’ in de topsport is de voorbode van hetgeen ons te wachten staat.

Aarnink schetste op voortreffelijk wijze de tijdlijn van zijn ‘jeugd’ binnen de branche en leerde zijn publiek vooral het ‘andere denken’, hetgeen naadloos aansloot op de lezing van Lammers. De primeurs waar iedereen halsreikend naar uitkeek waren de overnames van Brezo en TMB. Daarmee zei Aarnink in feite een keuze te hebben gemaakt om de productie voor de print.com klanten in eigen handen te willen nemen.

 

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK