Bezem door software updates Kobo e-readers

Door een verplichte veiligheidsupdate worden verschillende oudere Kobo e-readers en tablets vanaf 28 februari niet langer ondersteund. Het is een opmerkelijke stap, maar na die datum is de reader eigenlijk onbruikbaar geworden, omdat ze geen verbinding meer kunnen maken met de Kobo e-bookstore.

Nou gaat het wel echt om oude modellen, maar toch. Het gaat om Kobo Wifi, de Kobo Mini en de Kobo Vox en Kobo Arc tablets. Ook de Sony e-readers die Kobo onder zijn hoede heeft (de Sony Reader T1, T2 en T3) worden niet meer ondersteund. Dat betekent niet dat deze devices na 28 februari dus niet meer te gebruiken zijn.

Je kunt bestaande boeken nog wel blijven lezen en nieuwe boeken of nieuwe boeken offline uploaden, of via Adobe Digital Editions. Ook apps worden herzien. Oudere versies van de Kobo app en Kobo Desktop gaan op de schop. Hier gaat het om de Kobo app voor Blackberry, de Kobo app voor Android 4.0 en eerder, de Kobo app voor iOS 4 en eerder en Kobo Desktop voor Windows XP en eerder. Voor alle andere Kobo’s, dus ook de modellen die inmiddels niet meer te koop zijn, verandert er niets. Deze blijven gewoon functioneren.

Meer informatie over modellen, serienummers en updates is te vinden op de website van Kobo.

Bron: e-readers.nl

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK